vereniging  

Wie we zijn...!

De Tilburgse Operette Vereniging (in het kort ‘de TOV') bestaat uit een groep enthousiaste zangers en zangeressen die het heerlijk vinden te zingen, te spelen en te dansen op schitterende melodieën van meeslepende operettemuziek. Daarnaast is de TOV een vereniging waar gezelligheid steeds de boventoon voert.
Deze enthousiastelingen zijn verenigd in een meer dan volwassen amateurvereniging met een professionele uitstraling. De ongeveer 55 leden zorgen sinds jaar en dag voor presentaties van een hoog niveau in het scala van muzikale evenementen in Tilburg en omstreken.

De TOV kent een rijke historie. Ze is inmiddels met naam en faam bekend in Tilburg en ver daarbuiten. In een periode van 70 jaar hebben de leden het voor elkaar gekregen om iedere twee jaar een schitterende operette in de Tilburgse schouwburg op de planken te zetten. Deze uitvoeringen werden telkens in groten getale door zeer uitbundige fans bezocht.
Ook naast de operette uitvoeringen is de vereniging in concertvorm zeer actief. Bij het 60 jarig bestaan, in 1998, heeft de TOV, met groot succes, een tweetal concerten verzorgd in Wenen, de hoofdstad van de operette. Elk jaar worden meerdere concerten verzorgd in samenwerking met andere muziek- en zangverenigingen in de regio.

Als we terugblikken op de afgelopen jaren mogen we vaststellen dat de kwaliteit en het artistieke niveau van de presentaties steeds zijn gestegen en het enthousiasme zeker niet is verminderd. De TOV is een vereniging waarvan de leden onder een deskundige leiding met veel plezier in hun vrije tijd muziek en theater maken van een hoog niveau. Tevens is gezelligheid ter verhoging van de sfeer en saamhorigheid al jaren een belangrijke eigenschap van de leden binnen de vereniging.


Foto is gemaakt bij het 75jarig jubileum in 2013.